Kunstig intelligens

Automatisering av samfunnet har foregått i århundrer, men har likevel såvidt begynt i den digitale tidsalder. Det er først nå vi virkelig begynner å se mulighetene og potensialet som åpner seg parallelt med den teknologiske utviklingen. I moderne industriproduksjon er deler av arbeidsoppgavene overtatt av roboter, det bygges datamaskiner som lærer av dataen den får matet inn og vi er på et tidlig stadium av et samfunn hvor bilene kjører av seg selv. I følge BBC (2019) er kunstig intelligens teknologi som gjør det mulig for en datamaskin å tenke eller handle på en «menneskelig» måte. Ved å innhente informasjon fra omgivelsene, og bestemme responsen basert på hva den lærer eller sanser.

Relatert bilde

Kunstig intelligens eller artificial intelligence (AI) vil bare bli en større del av samfunnet og livene våres. Mobilen med FaceID, Netflix som analysere og justerer etter atferden din for å kunne tilpasse forslagene best mulig eller mathandling gjennom automatiserte kasser. I 2019 fremviste Boston Dynamics «Spot«. Spot er en robot på fire ben, hen kan åpne dører, kommunisere med makkeren sin og gå på snø. Dette er skikkelig kult! Men hvordan vil det påvirke fremtiden?

Det er kult med teknologi og kunstig intelligens, og det er spennende å se hvordan AI påvirker kjøpsadferden. Fra å gå i butikker og få både sosial stimuli og noe nytt i posen til å sitte passivt i sofaen med noen få klikk. Hennes & Mauritz er allerede godt i gang med en app som lar deg prøve klærne ved hjelp av AI. Er vi virkelig blitt å slappe? Det blir spennende å se hvordan vi handler, alt fra mat til leilighet, om bare få år. Kanskje neste visning blir fra sofaen.

3 tanker om “Kunstig intelligens

  1. Mye bra og relevante eksempler du har tatt opp i denne teksten her! Skulle ønske at du kanskje drøftet litt mer rundt eksemplene dine, fordi temaene du nevnte er veldig interessante 🙂

  2. Du skriver et veldig godt og ryddig innlegg og presenterer teorien på en god måte!

    Synes at innlegget er noe kort. Skulle ønske du gikk litt dypere inn i temaet, trakk frem flere eksempler og presenterte noen av dine egne tanker rundt temaet og trakk frem noen spørsmål du kan problematisere.

    Stå på videre! Gleder meg til å følge med på deg videre:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *